Hoe moet ik beginnen met iNaturalist

Ik vroeg aan copilot over hoe je kon beginnen met iNaturalist. Copilot gaf onderstaand 6-stappen-plan en ga een linkje naar deze pagina https://help.inaturalist.org/nl/support/solutions/articles/151000171181-wat-is-het-inaturalist-netwerk-bij-welke-site-moet-ik-mij-aansluiten-
maar die lijkt me nu net helemaal niet relevant.....


Welkom bij iNaturalist! Dit platform is een geweldige plek om je passie voor de natuur te delen en bij te dragen aan het verzamelen van biodiversiteitsgegevens. Hier zijn enkele stappen om te beginnen:

Maak een account aan: Ga naar de iNaturalist-website en registreer jezelf. Je kunt ook de mobiele app downloaden voor onderweg.

Observeer de natuur: Trek eropuit en maak foto’s van planten, dieren en andere organismen die je tegenkomt. Dit kunnen bloemen, vogels, insecten, paddenstoelen en nog veel meer zijn.

Upload je waarnemingen: Voeg je foto’s toe aan iNaturalist als “waarnemingen”. Geef zoveel mogelijk details, zoals locatie, datum en soortnaam (als je die weet).

Identificeer en leer: Andere iNaturalist-gebruikers zullen je waarnemingen bekijken en helpen bij het identificeren van de soorten. Je kunt ook zelf bijdragen door waarnemingen van anderen te identificeren.

Ontdek projecten: Er zijn verschillende projecten op iNaturalist, zoals bioblitzes, waarbij je samen met anderen zoveel mogelijk soorten probeert te vinden. Je kunt ook je eigen projecten starten of deelnemen aan bestaande projecten.

Leer van de community: Praat met andere natuurliefhebbers, stel vragen en deel je kennis. Samen kunnen we meer te weten komen over de natuur om ons heen.

Veel plezier met het verkennen van de natuur en het bijdragen aan het iNaturalist-netwerk! 🌿📸

Publicado el febrero 6, 2024 12:02 MAÑANA por optilete optilete

Comentarios

No hay comentarios todavía.

Agregar un comentario

Acceder o Crear una cuenta para agregar comentarios.