Naktinių drugių savaitė – puiki proga pagauti skroblinę harpiją!

Sveiki, gamtininkai!

Nuo paskutinio įrašo praėjo dvi savaitės, o pirmaujančiųjų trejetuke vis dar laikosi tie patys žaidėjai: pijuskre (76 rūšys), sunshinee (66 rūšys), viktorija26 (65 rūšys). Tačiau juos vejasi daugybė kitų gamtos pažinimu užsidegusių iNaturalist vartotojų. 50 rūšių slenkstį jau įveikė vilgaile7, stelute, algissau, jogaila, spygliukuburys, jurga_li, rokasj bei almantas.

8 paskutinės žaidimo rūšys per paskutines dvi savaitės vis dar nebuvo surastos.

A lygoje – 29 rūšys. Žiemkentė sausapintė bus surasta tik rudenį.
B lygoje – 29 rūšys. Rievėtoji miegė taip pat aptinkama rudenį.
C lygoje – 27 rūšys. Pelikinis lakišius pradės žydėti rugpjūčio mėnesį, oranžinis lėkščiagrybis aptinkamas tik rudenį, o sklaidžioji vaškaplutė – tik žiemą.
Super lygoje – 7 rūšys. Kopūstgalvis raukšlius, kaip ir kiti grybai, bus surastas tik rudenį. Tačiau kitos dvi neatrastos šios lygos rūšys (česnakė ir skroblinė harpija) yra aktyvios vasarą ir gal šiuo metu slepiasi visai šalia Jūsų.

Šį savaitgalį ypatingai linkiu pagauti skroblinę harpiją, nes liepos 17-25 dienomis pasaulyje jau dešimtus metus minima Naktinių drugių savaitė. Pasigaminkite naktinę gaudyklę ir vakarokite apsupti drugių! Gal šviesa pavyks privilioti ir harpiją (nors suaugęs drugys ir nėra tokios įdomios išvaizdos, kaip jo vikšras).

Daugiau informacijos apie Naktinių drugių savaitę: https://nationalmothweek.org/

Linkiu smagaus savaitgalio gamtoje!

Publicado el julio 23, 2021 05:19 MAÑANA por tomasp tomasp

Comentarios

No hay comentarios todavía.

Agregar un comentario

Acceder o Crear una cuenta para agregar comentarios.