2/3 rūšių jau surasta!

Sveiki, gamtos stebėtojai!

66 žaidimo rūšys jau surastos. Viena iš rūšių, kurią iNaturalist vartotojai pradėjo kelti tik šią savaitę - kryžmažiedis baltrūdis. Ar žinote, kodėl žaidimo „Surask juos visus! 2“ knygelėje tik baltrūdis aprašytas rudos spalvos laukelyje? Rašykite savo spėjimus komentaruose. :)

Nuo praėjusios savaitės labai pasikeitė žaidimo lyderių pozicijos. Į pirmą vietą išsiveržė viktorija26 (40 rūšių!), antroje vietoje – pijuskre su taip pat įspūdingų surastų rūšių skaičiumi (36 rūšys), trečia vieta dalinasi vilgaile7 ir rokasj su 29 rūšimis.

Vasara dar net neprasidėjo, todėl tikrai turėsite šansų pasivyti dabartinius lyderius net jeigu tik šiandien sužinojote apie žaidimą.

A lygoje surasta 26 rūšių.
B lygoje – 22.
C lygoje – 16.
Super lygoje – vis dar dvi rūšys. Įdėmiai stebėkite į po lietaus išlindusias didžiasias gintares (nedidukes sraiges) – jų akyse kartais gyvena parazitas Leucochloridium paradoxum. Parazitą turinčios sraigės atskiriamos iš spalvotų čiuopiklių. Šiuo metų laiku jos jau turėtų būti randamos. Parazito nuotrauka verta 10 taškų, todėl verta paieškoti!

Publicado el mayo 21, 2021 06:18 MAÑANA por tomasp tomasp

Comentarios

Apie kiekvieną rūšį tenka daugiau paskaityti nei aprašyta knygelėje, tai prieš einant ieškoti kryžmažiedžio baltrūdžio radau info kad tai didelis augalų kenkėjas(grybas parazitas) gal dėl to jis rudame fone.

Publicado por pijuskre hace alrededor de 3 años

Šaunu, kad apie rūšis skaitai ne tik tai, ką aprašėmė knygelėje!
O dėl laukelio spalvos duosiu dar vieną užuominą: jis tokios spalvos dėl tos pačios priežasties, kodėl bestuburiai gyvūnai aprašyti raudonuose langeliuose, stuburiniai mėlynuose, augalai žaliuose, grybai rožiniuose, o praėjusių metų žaidimo knygelėje gleivūnas geltonasis fuligas buvo vienintelis aprašytas violetinės spalvos langelyje. :D

Publicado por tomasp hace alrededor de 3 años

O atsakymas toks – iNaturalist skritingas organizmų grupes žymi skirtingomis spalvomis. Tą galite pamatyti stebėjimų žemėlapyje, jeigu vaizdą pritrauksite pakankamai arti. Tada raudoni kvadratėliai pataps spalvotomis vietą žyminčiomis ikonėlėmis. Bestuburių stebėjimai žemėlapyje žymimi raudonomis ikonomis, stuburiniai – mėlynomis, augalai – žaliomis, grybai – rožinėmis, pirmuonys (tarp jų ir gleivūnai) – violetinėmis, na o dubliai – rusvomis. Kryžmažiedis baltrūdis priklauso oomicetams, kurie seniau būdavo laikomi grybams, tačiau dabar žinoma, kad tai dumbliams daug artimesni organizmai. Todėl knygelėje baltrūdžio laukelį nuspalvinome ruda spalva. :)

Publicado por tomasp hace alrededor de 3 años

Agregar un comentario

Acceder o Crear una cuenta para agregar comentarios.