Diario del proyecto SURASK JUOS VISUS 2

Archivos de diario de mayo 2021

07 de mayo de 2021

Pirmoji žaidimo savaitė – surastos 43 rūšys!

Sveiki, gamtos stebėtojai!

Praėjo dar tik viena savaitė nuo žaidimo pradžios, o jau greit bendromis jėgomis būsime suradę pusę sąrašo rūšių. Praėjusiais metais visas rūšių šimtukas buvo aptiktas liepos pirmąją savaitę. Šiais metais bus kiek kitaip, nes į sąrašą įtraukta viena TIK žiemą stebima rūšis – sklaidžioji vaškaplutė, taip pat kelios tik rudenį aptinkamos rūšys.

Pagal „pagautų“ rūšių skaičių šiuo metu pirmauja pijuskre (21 rūšis), antroje ir trečioje vietose viktorija26 ir auguste7 (18 rūšių).

A lygoje surasta 20 rūšių.
B lygoje – 14.
C lygoje – 8
Super lygoje – dar tik viena – paprastoji šertvė. Tai nėra keista, nes norint surasti šį augalą šiltesnių orų laukti nereikia. Šertvės lapai žiemoja, todėl gali būti aptinkami kiaurus metus.

Linkiu sėkmės tolimesnėje paieškoje!

Publicado el mayo 7, 2021 12:26 TARDE por tomasp tomasp | 0 comentarios | Deja un comentario

14 de mayo de 2021

Praėjo tik dvi savaitės, o daugiau nei pusė šimtuko įveikta!

Sveiki, rūšių ieškotojai!

Šią savaitę bendromis jėgomis suradome daugiau nei pusę visų žaidimo rūšių. Gamtoje vabzdžiai darosi vis aktyvesni, todėl tikiu, kad jau greitai pasipils daug entomologinių stebėjimų.
Vakar pirmą kartą šiais metais Lietuvoje į iNaturalist įkelta kuprotoji cikada. Jei dar nesate jos sutikę, peržiūrėkite kitų vartotojų stebėjimus, atkreipkite dėmesį į jos ragus bei kitus išskirtinius bruožus, o tada geru oru ieškokite ropinėjančios ant krumų ir žolių stiebų:
https://www.inaturalist.org/observations?verifiable=true&taxon_id=362433&place_id=8266&preferred_place_id=8266&locale=lt

Pagal „pagautų“ rūšių skaičių žaidime vis dar pirmauja pijuskre (30 rūšių), antroje vietoje viktorija26 (25 rūšys) ir auguste7 (23 rūšys).

A lygoje surasta 21 rūšių.
B lygoje – 18.
C lygoje – 10.
Super lygoje – dar tik dvi. Šertvė ir pagaliau pirmasis šiais metais užfiksuotas didysis baltasis garnys.

Linkiu sėkmės ir toliau!

Publicado el mayo 14, 2021 08:48 MAÑANA por tomasp tomasp | 0 comentarios | Deja un comentario

21 de mayo de 2021

2/3 rūšių jau surasta!

Sveiki, gamtos stebėtojai!

66 žaidimo rūšys jau surastos. Viena iš rūšių, kurią iNaturalist vartotojai pradėjo kelti tik šią savaitę - kryžmažiedis baltrūdis. Ar žinote, kodėl žaidimo „Surask juos visus! 2“ knygelėje tik baltrūdis aprašytas rudos spalvos laukelyje? Rašykite savo spėjimus komentaruose. :)

Nuo praėjusios savaitės labai pasikeitė žaidimo lyderių pozicijos. Į pirmą vietą išsiveržė viktorija26 (40 rūšių!), antroje vietoje – pijuskre su taip pat įspūdingų surastų rūšių skaičiumi (36 rūšys), trečia vieta dalinasi vilgaile7 ir rokasj su 29 rūšimis.

Vasara dar net neprasidėjo, todėl tikrai turėsite šansų pasivyti dabartinius lyderius net jeigu tik šiandien sužinojote apie žaidimą.

A lygoje surasta 26 rūšių.
B lygoje – 22.
C lygoje – 16.
Super lygoje – vis dar dvi rūšys. Įdėmiai stebėkite į po lietaus išlindusias didžiasias gintares (nedidukes sraiges) – jų akyse kartais gyvena parazitas Leucochloridium paradoxum. Parazitą turinčios sraigės atskiriamos iš spalvotų čiuopiklių. Šiuo metų laiku jos jau turėtų būti randamos. Parazito nuotrauka verta 10 taškų, todėl verta paieškoti!

Publicado el mayo 21, 2021 06:18 MAÑANA por tomasp tomasp | 3 comentarios | Deja un comentario

28 de mayo de 2021

Liko tik kelios dienos iki vasaros!

Nuo žaidimo pradžios praėjo lygiai keturios savaitės. Kai kurie iš jūsų jau visą mėnesį nenustygstate gamtoje ir džiaugiatės savo atradimais. Na o kiti galbūt rūšių paieška pradėjote tik šią savaitę, kai susidomėjote pamatę reportažą per LRT televiziją:
https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000153889/prasideda-zaidimas-surask-juo-visus-vaikus-kvieciantis-gamtoje-ieskoti-ivairiausiu-rusiu-gyvunu-ir-augalu?fbclid=IwAR1zN1axpanzXdAxo2zsxDjyMr89AlkB7b7Hfej8rsUHoMwzr3JNR5u4AD8

Vasara net neprasidėjo, todėl dar visi turite galimybę surasti visas 100 rūšių!

Na o šiuo metu pirmauja viktorija26 (44 rūšių), antroje vietoje – vis dar pijuskre (39 rūšys), trečia vieta dalinasi sunshinee ir vilgaile7 (32 rūšys). Nuostabu, kad daugelio aktyviausių žaidimo dalyvių rastų rūšių skaičius kiekvieną pnktadienį vis didesnis. Jie kiekvieną savaitę atranda bent šiek tiek laiko rūšių paieškai, o tuo pačiu ir ryšio su gamta stiprinimui. :) Auga šaunūs gamtininkai!

A lygoje surastos 27 rūšys. Pievose jau šokinėja keršojo žiogo nimfos!
B lygoje – 23.
C lygoje – 18.
Super lygoje naujų rūšių stebėjimų neatsirado – vis dar tos pačios dvi rūšys.

Sėkmės ir gražaus paskutinio šių metų pavasario savaitgalio!

Publicado el mayo 28, 2021 08:21 MAÑANA por tomasp tomasp | 0 comentarios | Deja un comentario