Tekeningen van Nordens Flora van Lindberg

Alfabetiskt index


Innehållsförteckning

Alfabetiskt index


Project Runeberg, Mon Aug 14 19:06:45 2000
(aronsson)
<a href="/download.pl?mode=work&work=nordflor"

(download)http://runeberg.org/nordflor/inneh.html
Publicado el agosto 29, 2023 08:06 TARDE por optilete optilete

Comentarios

https://forum.waarneming.nl/index.php/topic,478711.msg2446489.html

https://forum.waarneming.nl/index.php/topic,506783.msg2572428.html

De kaarten van de Nieuwe Atlas van de Nederlandse Flora zijn inmiddels aardig gedateerd (meest recente gegevens 2005), maar nog altijd leuk vanwege het veel helderder kaartbeeld met maar liefst drie periodes. Ze staan al heel lang klaar op internet, maar daar heb ik nog niks mee gedaan omdat ik bang was voor gedoe met Floron. Bovendien moet ik de namenlijst nog eens opschonen, daar moet ik nog altijd moed voor verzamelen.

Hier onder de lijst, met links naar kaarten van alle taxa die er destijds in het bestand van Floron zaten (Florbase 2N). Let maar niet op de fouten in de namen, Er zit dus ook de nodige rommel tussen, maar het meeste zijn mooie kaarten. Alle soorten van de toenmalige standaardlijst staan in de gedrukte Atlas, maar sommige alleen op klein formaat.

https://verspreidingskaart.nl/Nieuwe-Atlas-van-de-Nederlandse-Flora.pdf

Een paar jaar geleden heb ik een aparte serie gemaakt van de toen gereed gekomen FLORIVON gegevens (gedigitaliseerde streeplijsten van vóór 1950, ongeveer). Daar is iemand jaaaarenlang mee bezig geweest, maar vervolgens werd er weinig zichtbaars mee gedaan. Opvallend zijn de verschillen tussen de al eerder beschikbare uurhokgegevens en de nieuw gedigitaliseerde 'kwartierhok'gegevens. Het is niet goed te zeggen welke versie beter is. In de kwartierhokgegevens ontbreekt een heleboel: alle waarnemingen die destijds genoteerd stonden op 'meldingskaartjes'. Het kwartierhokjesbestand is daardoor erg onvolledig. Anderzijds kunnen er al in een vroeg stadium fouten zijn gemaakt met het overzetten van de oude streeplijsten naar de uurhokken, die nu hersteld zijn. Veel adventief-soorten waren ook bewust weggelaten.

https://verspreidingskaart.nl/Oude-Atlas-van-de-Nederlandse-Flora.pdf

Publicado por optilete hace 9 meses

Agregar un comentario

Acceder o Crear una cuenta para agregar comentarios.